Geplaatst door: 
MSMD webredactie
Evenement

Lezing: het verdronken dorp Beulake

op 20 mrt
20 maart 2018 - 20:00

Op dinsdagavond 20 maart a.s. zal door museum het Gildenhuys een bijeenkomst worden georganiseerd waarin wordt verteld over de geschiedenis van dit voormalige dorp dat zich ooit bevond ergens in het huidige Beulakerwijde.

De heer Rint Massier uit Meppel zal op boeiende wijze het verhaal vertellen over dit eens bloeiende dorp dat tijdens een stormvloed van de aardbodem verdween. Hij zal dat doen aan de hand van beeldmateriaal en diverse vondsten gedaan in het Beulakerwijde. Het dorp is verdwenen maar de geschiedenis eraan wordt nog steeds levend gehouden door oude geschriften en restanten ervan die zich nog steeds in de regio bevinden.

Deze bijeenkomst wordt gehouden in MFC De Ploats en begint om 20.00 uur. Het belooft een boeiende avond te worden waarvoor iedereen van harte is uitgenodigd.

De toegangsprijs bedraagt € 5,00, behalve voor donateurs van museum het Gildenhuys, zij hebben gratis toegang. Gezien de beperkte ruimtecapaciteit is het verzoek om u van te voren aan te melden voor deze avond, aub. voor 17 maart Dat kan telefonisch bij mevr. G. van Zanten (0527-292140) of via email info@gildenhuysblokzijl.nl