Geplaatst door: 
MSMD webredactie
Nieuwsbericht

Première film ‘Bombardement op Horstlanden - Veldkamp, 22 februari 1944’

Op vrijdag 22 februari vindt in de Bethelkerk de première plaats van de korte film over het  bombardement op Enschede van 22 februari 1944. Bij het bombardement werd met name de wijk Horslanden - Veldkamp ernstig getroffen, er vielen in de wijk 40 doden te betreuren.

De film vertelt over het waarom van het bombardement en ooggetuigen komen aan het woord. Deze avond wordt ook het tijdschrift ‘n Sliepsteen’ van de Historische Sociëteit Enschede - Lonneker gepresenteerd. De uitgave gaat deze keer in zijn geheel over de Veldkamp, het bombardement en de  wederopbouw van de wijk na de oorlog. 

Oproep!

De documentaire over het bombardement is de eerste van een tweeluik. De tweede, langere film gaat over hoe de wijk na het bombardement weer is opgebouwd en hoe de wijk sindsdien is veranderd. Dit verhaal wordt verteld door bewoners en oud bewoners van de wijk, geïllustreerd met archiefmateriaal. Voor deze film zijn we op zoek naar opmerkelijke, bijzondere, of grappige verhalen van bewoners en oud bewoners over de geschiedenis van de wijk van 1945 tot nu. Dat kan zijn over dingen die je  meegemaakt hebt als kind in de wijk, over nieuwe buren, de geschiedenis van je huis, voor het eerst op kamers, de sfeer in de wijk, het krijgen van telefoon of tv, werken in de textiel, over een opmerkelijke winkel in de wijk, over Bloms zwarte markt, etc. Ook foto’s van de wijk zijn welkom. Dat mogen bijzondere foto’s zijn maar ook foto’s en films van het ‘gewone leven’ zijn welkom.  

Kortom, het wordt het verhaal van de wijk, verteld door de wijk! De opnamen voor deze tweede film maken we in het voorjaar. Heb je een mooie anekdote over de wijk Horslanden – Veldkamp of een leuke foto of film? Stuur even een mailtje naar info@stichtingcultuurgoed.nl. En we nemen contact met je op! 

Reacties

Wilt u dat de groepsbeheerder contact met u kan opnemen, registreer u dan eerst.

CAPTCHA
Deze vraag is om spam-bots tegen te gaan